+47-90048589 - Byrge Skottvoll, Orkanger, Norway
     

Tredreier Byrge Skottvoll

Jeg lager tredreide produkter til daglig bruk, pryd og kunst. Alle tredreide produkter er håndlagede. Verkstedet har moderne tredreiebenker og verktøy.

Min opplæring innen tredreiing har jeg fått hos erfarne registrerte profesjonelle tredreiere i England (Storbritannia). På engelsk heter disse RPT Woodturners.

Alle mine tredreide produkter er laget for hånd. Jeg bruker ikke datastyrte eller CNC-styrte tredreiebenker. Mine produkter er derfor unike og garantert håndlaget.

looking at you

Et tredreid produkt starter med en trestokk som kappes til et arbeidstykke med motorsag. Deretter festes det i tredreiebenken og dreies til rund fasong.  Jeg har en skisse i hodet om hva det skal bli, men eksakt er den ikke. Først når emnet er rundt bestemmes tilnærmet endelig form. Det er nå designprosessen starter.  En må lese treet. Hvordan kan jeg få frem treets glød, særegenskaper; hvilken form og detaljer gir et unikt imøtekommende produkt. Det skal skape glede og pryd i hodet til det enkelte menneske. Her er vi alle veldig forskjellige. Hjemmene er forskjellige, stilen, møbleringen, bruksmåten osv.

looking at you

Jeg streber etter å lage produkter til ulike behov.

Når det tredreide produktet er ferdig dreid og pusset, må det overflatebehandles. Olje fremhever vanligvis treets glød, men ikke alltid. Det kan brukes voks (Carnauba basert voks), lakk og beis. Det er et uendelig mangfold produkter som fremhever treets glød og bevarer det for fremtiden. Kunnskap og erfaring er nok her et must.

Har du spesielle ønsker; et tre du ønsker å bevare minnet om, eller andre ønsker. Ta kontakt, ring meg eller send meg en melding.

 

Kontakt meg

 

Kontakt meg

Grovavegen 6,
7300 Orkanger

+47 - 900 48 589

Dere er velkomne til et besøk. Ring på forhånd

Produksjon og Salg

Jeg lager det meste innenfor tredreide produkter – både rimelige produkter samt mer kunstneriske og eksklusive produkter.

Dreier også produkter på oppdrag.

Forsendelse

Varer sendes over hele landet med Posten eller Bring. Alle forsendelser er med sporing.