+47-90048589 - Byrge Skottvoll, Orkanger, Norway
     

Begynne med tredreiing.

Skal du begynne som tredreier er det en del grunnleggende informasjon du bør vite før du anskaffer deg en tredreiebenk.
Som tredreier med flere års erfaring, så ønsker jeg å gi deg noen gode råd og tips.

Tredreiing4 er en givende hobby. Det å skape noe gir en egen indre tilfredsstillelse. Jeg bruker ordet hobby, for det er det er for de aller fleste, verden over.
Hva du trenger av utstyr avhenger av hva du ønsker å lage.
Uansett, før du anskaffer deg noe som helst: - Snakk med en som driver med tredreiing.
Det kan være fristende å kjøpe noe brukt. En kan gjøre et godt kjøp. Dessverre, som uerfaren kan en fort kjøpe ”katta i sekken”.
Tenk deg godt om og forhør deg med de som kan faget.
Dessverre finnes det butikker som selger tredreiebenk og verktøy. Miljøet i Norge er lite, så søk på nettet etter forhandlere som kinn selger maskiner for trebearbeiding.
De mest solgte merkene for nybegynnere av tredreiebenker i Norge er alfabetisk:
Axminster, JET, Oneway, Record Power, Stratos.

Hva trengs av verktøy?

Tredreiebenk

Det er viktig å ha en god og stødig tredreierbenk, og den bør helst være av støpejern. Det anbefales absolutt å kjøpe den hos en forhandler som kan tredreiebenk. Nyttige linker finner du nederst på denne siden.

Tredreierjern

Jeg anbefaler å kjøpe et startsett. Her finner du de jernene som du trenger for å komme i gang. ”Robert Sorby” har et godt startsett. Sammen med fabrikantene: Henry Taylor Tools, Hamlet Tools, Crown Tools har alle disse verktøy av svært god kvalitet. Alle er Engelske fabrikanter.

Chuck

Denne brukes for oppspenning (feste) avemne i tredreiebenken. Gode fabrikanter alfabetisk er bl.a. – Axminster, Oneway og Nova.

Slipemaskin

Skal du dreie må du kunne slipe verktøyet. Gode merker er Tormek våtsliper og Robert Sorby båndsliper. Smergelskive eller benksliper, som den også heter, er for de mer rutinerte.


Hvor og hvordan lære tredreiing.

Mange ser på Youtube, men vær klar over at det er mye rart der ute. Ikke alt er egnet som god læring. De fleste vil prøve selv, og det er bra.
Det anbefales å ta et kurs hos de som tilbyr dette. Da lærer du å bruke verktøyet på riktig måte. Husk: du dreier ikke i treet, du skjærer.
Og ikke minst, øv, øv og øv. I begynnelsen vil du dreie mye ”peisved”. Det har vi alle gjort. Etter hvert som du behersker teknikken kommer gleden.

Kurs i tredreiing

Jeg holder kurs i tredreiing for nybegynnere og de med noe erfaring. Grunnkurset i tredreiing gir deg en forståelse i dreierteknikker med de forskjellige dreierjernene. På kurs i dreiing av boller lærer du forskjellige teknikker for å dreie riktig.

I England er tredreierfaget svært mangfoldig med mange RPT (Registered Professional Turners) som holder kurs. Jeg har selv god erfaring med dette.


Kurs i tredreiing

Kurs i tredreiing vil gi deg en god start. Her vil du få mye faglig kunnskap som vil hjelpe deg i å velge riktig verktøy. Snakk også gjerne med en tredreier. Han (eller hun) vil gi deg en nøytral informasjon og mange tips.

Kurs i tredreiing

 

Kontakt meg

Grovavegen 6,
7300 Orkanger

+47 - 900 48 589

Dere er velkomne til et besøk. Ring på forhånd

Produksjon og Salg

Jeg lager det meste innenfor tredreide produkter – både rimelige produkter samt mer kunstneriske og eksklusive produkter.

Dreier også produkter på oppdrag.

Forsendelse

Varer sendes over hele landet med Posten eller Bring. Alle forsendelser er med sporing.