+47-90048589 - Byrge Skottvoll, Orkanger, Norway
     

Hvilke treslag

Hvilket treslag er dette?

Noen ganger lurer en på hvilket treslag dette er. Nedenfor finner du noen linker til andre sider på Internett som beskriver de forskjellige treslagene.
Linker til artikler eller sider med flere artikler

 

treslag i Norge

Ofte lurer en på hvilke treslag dette er. En har fått tak i et emne eller en plank og giver har ikke peiling. Barken kan gi en pekepinn, men ikke alltid helt eksakt. Blad og frøkapsler er ofte det som gir mest informasjon. Bark og farge samt struktur på treet er et supplement.

Nedenfor finner du beskrivelse av forskjellige tresorter som finnes i Norge, som sammen med den svenske nettsiden sannsynligvis vil gi deg et svar.

Seljetre

Seljeveden har en vakre farger i rosa og rødlig brunt. Fargen kan ligne Kirsebær. Seljetre er meget lett og fint til tredreiing. Når en dreier rå Selje kan det være vanskelig å få gjernet til å skjære; overflaten blir ullen og rufsete. La derfor emnet tørke før endelig dreiing tørr Selje er lett å skjære og gir en fin overflate. Vær forsiktig ved pussing, fordi Selje er et mykt treslag og pussing lett kan ødelegge teksturen. Selje kan lett beises for å få fram kontrast mellom beiset overflate og Seljetret. Bruk spritbeis. Som overflatebehandling anbefaler jeg voks (Liberøn Black Bison, Chestnut wood wax 22), Acrylic lakk eller annen lakk. Ikke bruk oljer da disse vil misfarge treet over tid.

Selje er et smidig treslag og har vært brukt til emner for husflidsartikler, kurvmøbler, flettearbeider, tønneband med mer.

 

Lønnetre

Under arbeid

 

 

 

Kontakt meg

Grovavegen 6,
7300 Orkanger

+47 - 900 48 589

Dere er velkomne til et besøk. Ring på forhånd

Produksjon og Salg

Jeg lager det meste innenfor tredreide produkter – både rimelige produkter samt mer kunstneriske og eksklusive produkter.

Dreier også produkter på oppdrag.

Forsendelse

Varer sendes over hele landet med Posten eller Bring. Alle forsendelser er med sporing.