+47-90048589 - Byrge Skottvoll, Orkanger, Norway
     

Chuck for tredreiebenker

En moderne chuck for tredreiebenker har fire bakker og emnet festes ved at bakkene som strammes med en chuck-nøkkel som skrur bakkene inn til emnet.

En chuck for metalldreiebenker er ikke egnet for tredreiing.

Det finnes flere typer chuck: drill-chuck, vakum-chuck mm. Den typen som brukes til tredreiebenker kalles: skru-chuck (scroll chuck) og er selvsentrerende.

 

 

En komplett chuck består av:

  • Chuckhuset
  • Bakker
  • Nøkkel for å stramme eller løsne bakkene

Bakkene er formet slik at de kan holde gjenstander med forskjellige diametre

En chuck leveres som regel sammen med en skrue (Woodworm Screw). Denne er spesielt tilpasset denne chucken og passer ikke i andre fabrikanters chuck.

En chuck fungerer ved at en flat tallerken med gjenger roterer og klavene/bakkefestene skrues inn eller ut. Klavene har gjenger på ene siden og feste for bakkene på andre siden.

Klavene er nummerert, og det er helt essensielt at disse monteres riktig i riktig rekkefølge.

aaaa

Utvalget av chuker og bakker er mangfoldig. For den som skal begynne med tredreiing, anbefaler jeg at en starter med noen få bakker. Senere når en har fått mer erfaring får en også mer kunnskap over hva en trenger.

Det finnes flere fabrikanter, men holder en seg til de kjente, er en sikret god kvalitet. Jeg anbefaler disse merkene; alfabetisk:

  • Axminster
  • Nova
  • Oneway
  • Vicmarc

Vær oppmerksom på at bakker fra en fabrikant ikke kan brukes på en chuck fra annen fabrikant.

Chuker leveres med forskjellige gjenger tilpasset spindelen på tredreiebenken. Noen chuker kommer med fast gjenge (for eksempel M33x3,5 som nå er vanlig), mens andre leverer chuck huset uten gjenger. Sistnevnte bruker et adapter. Adapteret har da gjengene som passer til spindelen.

Chucken finnes i forskjellige størrelser, alt etter tredreiebenkens størrelse og emnets vekt. Rådfør deg med forhandleren. Og velger du en chuck av anerkjent fabrikat er du trygg.

Mer informasjon finner du i følgende videoer.

Se videoen - Grunnleggende om Chuck

 

Kontakt meg

Grovavegen 6,
7300 Orkanger

+47 - 900 48 589

Dere er velkomne til et besøk. Ring på forhånd

Produksjon og Salg

Jeg lager det meste innenfor tredreide produkter – både rimelige produkter samt mer kunstneriske og eksklusive produkter.

Dreier også produkter på oppdrag.

Forsendelse

Varer sendes over hele landet med Posten eller Bring. Alle forsendelser er med sporing.